Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Aversion maakt een indrukwekkend statement met de release van zijn langverwachte solo ‘Lifeline’. De pas 25-jarige producer draagt deze nieuwe hit (featuring Nathalie Blue) namelijk op aan alle fans, waarmee hij in een ongekende achtbaan zit. “Toen ik begon als DJ, had ik nooit gedacht zo ver te komen.”

LEES OOK: Aversion bereikt enorme mijlpaal met solo event in AFAS Live

De bovenstaande quote komt van Aversion: toen hij zijn eerste solo-event in de AFAS Live aankondigde. Hij begon 7 jaar geleden in de hardstyle, timmerde sindsdien keihard aan de weg en plotseling kwam de sneltrein genaamd ‘Activation’… Deze monsterplaat wordt vandaag nog steeds wereldwijd opgepikt door grote sterren als Hardwell en Dimitri Vegas & Like Mike, terwijl Aversion ondertussen een hele reeks aan collabs met D-Block & S-te-Fan, Sound Rush, D-Sturb, E-Force, Dimitri K, Adjuzt en Mutilator achter zijn naam bij mocht schrijven. Aversion leeft het avontuur uit een jongensboek.

Aversion interview

Hoe Aversion’s ‘Activation’ in anderhalf jaar tijd de complete wereld rondgaat

“Deze anderhalf jaar waren intens en vol hoogtepunten, en het heeft mijn carrière naar een heel nieuw niveau getild”, blikt Robin Kesting nu terug over de periode waarin alles op zijn plek leek te vallen. In dit interview hebben we het over de opmaat richting de plaat van vandaag, want er is in korte tijd ontzettend veel behaald. “En het feit dat ik samen met mijn jeugdhelden/vrienden muziek kan maken, is een enorm privilege. Ik voel mij enorm dankbaar voor alle kansen, en het succes dat ik heb mogen ervaren. ‘Activation’ heeft natuurlijk echt alles voor mij veranderd. Het is waanzinnig om te zien hoe die track ruim een jaar later nog steeds gedraaid wordt op de grootste mainstages ter wereld. Dat alleen al is een droom die uitkomt!”

Vanaf het begin van dit festivalseizoen draaide Aversion ‘Lifeline’ in zijn sets op onder andere REBiRTH, Intents en Decibel. “De inspiratie achter mijn track ‘Lifeline’ komt voort uit mijn diepe dankbaarheid voor dit genre, de liefde voor de fans, en de band die we door de muziek hebben opgebouwd. ‘Lifeline’ is een eerbetoon aan iedereen die mij heeft gesteund en mij blijft inspireren om te doen wat ik het liefste doe.”

‘Lifeline’: een bijzondere solo die draait om de fans

Na de hele waslijst aan collabs is ‘Lifeline’ op een bijzondere manier tot stand gekomen. “Het creatieve proces begon bij de vocal van Nathalie Blue, die meteen de toon zette voor het hele nummer.” De vocaliste werkte eerder mee aan platen voor D-Sturb en Devin Wild, en ook deze keer is het weer raak. “Haar stem bracht zoveel emotie en diepte dat het voor mij de perfecte basis vormde voor een diepe en emotionele track. Zodra ik haar vocaal had, volgde de rest eigenlijk vanzelf!”

De plaat ‘Lifeline’ tekent de veelzijdigheid van Aversion: kristalheldere producties van hoge kwaliteit. “Deze solo is bijzonder omdat ik altijd op een breed spectrum muziek probeer te produceren.” Volgens de goedlachse DJ is ‘Activation’ echt een plaat voor op de dansvloer, terwijl ‘Face Of Chaos’ juist heel duister en keihard is. “‘Lifeline’ onderscheidt zich hierin doordat het een volledig andere richting opgaat in mijn muziek. Voor deze track wilde ik een echte endshow-vibe creëren en ik ben enorm trots op het resultaat!”

Vandaag is een ode aan de fans. “Without your love, support and passion none of this would be possible”, zegt Aversion in zijn post eerder deze week. Hij kwam tot deze realisatie tijdens meerdere bizarre momenten afgelopen jaar. “Mijn terugkeer in een ramvolle BLUE op Defqon.1 (zowel solo als b2b met de heren van Rebelion) waren van die momenten waarop het echt tot me doordrong hoe belangrijk mijn fans voor me zijn. De energie en passie die ik daar voelde, waren niet te beschrijven.” Want na de beste opening van de BLUE in 2023 (waarin deze mega tent na een half uur al vol stond), was de sfeer dit jaar van een nog hoger niveau.

“Er zijn momenten van onzekerheid, druk en vermoeidheid die niet altijd zichtbaar zijn voor de buitenwereld”

We hebben het nu vooral over de hoge pieken, maar wanneer je een letterlijke lifeline uittekent, dan heeft deze ook dalen. Aversion legt uit dat je bereid moet zijn om hier doorheen te werken en offers te brengen. “Er zijn momenten van onzekerheid, druk en vermoeidheid die niet altijd zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Het vergt niet alleen discipline en toewijding, maar ook de bereidheid om jezelf continu te verbeteren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je moet soms keuzes maken die niet makkelijk zijn, zoals het missen van tijd met familie en vrienden, om je doelen te bereiken. Maar de liefde en passie van de fans geven me de kracht om door te zetten. Het is dan ook een constante balans tussen het genieten van de hoge pieken en het overwinnen van de dalen.”

Aversion about 2024 and Lifeline

“Dare to dream, baby!”

2024 is het jaar van nieuwe gebieden: zo had Aversion meerdere buitenlandse shows als Tomorrowland, Asteria in Australië en zijn debuut in verre landen als Japan. “Mensen stonden hier met zelfgemaakte Aversion merchandise te feesten”, vertelt hij trots over het feit dat zelfs aan de andere kant van de wereld mensen dit doen. “Dat raakt me diep en laat me zien hoe ver de liefde voor mijn muziek reikt. Hierdoor heb ik echt beseft hoe zonder de liefde, support en passie van de fans, niets van dit alles mogelijk zou zijn.” Daarom is er vanaf vandaag ‘Lifeline’: een tribute aan het publiek. Online zijn de reacties op de release lovend: “Er zijn drie dingen zeker in het leven: belastingen, de dood en knallers van Aversion.”

Het gaat in dit gesprek veel over dromen – net als bij de announcement van het eerste Aversion solo-event in de AFAS Live volgend jaar. De term “Dare To Dream” werd geïntroduceerd het is veelzeggend over zijn ambities. “Ik droom ervan om mijn muziek overal ter wereld te kunnen delen, zo dicht mogelijk bij mijn publiek te blijven en vernieuwende muzikale ervaringen te bieden die mensen inspireren. Mijn droom is dan ook om blijvende impact te maken in de muziekindustrie, om mezelf uit te blijven dagen en nieuwe mijlpalen te bereiken die anderen motiveren om ook hun dromen na te streven. Dare to dream, baby!”

“Aan iedereen die dit leest…”

“Vele malen dank voor jullie ongelooflijke steun en passie. Of je nu een aanstormende producer bent of een muziekliefhebber: blijf nieuwsgierig en blijf die passie houden. Droom groot en durf die dromen na te streven, want het is de durf om te dromen die je pusht om ze waar te maken!”

Aversion – Lifeline (ft. Nathalie Blue) is vandaag verschenen op de officiële kanalen van TC Records. “Enjoy ‘Lifeline’ en ik hoop jullie allemaal te zien op 01.02.2025 op het allereerste Aversion event in de legendarische AFAS Live!” Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website.

Omslagfoto via Intents Festival / EDMkevin / Spark

Reageren