Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Deetox keert na een paar jaar pauze van het produceren terug met een gloednieuwe release. The Queen of RAW heeft de afgelopen tijd zitten broeden op een nieuwe sound en is nu met ‘Everybody’ klaar om opnieuw de harten van de hardstyle fans te veroveren. “De break is voor mij heel goed geweest om te relativeren en anders naar dingen te kijken.”

LEES OOK: Brennan Heart kijkt over hardstyle-grenzen heen met album Save Euphoric

Diana, bij het grote publiek beter bekend als Deetox, maakte furore op de grootste podia binnen de hardstyle: van Defqon.1 tot Qlimax en vele andere evenementen. Een paar jaar geleden laste ze een break in: met alles wat er speelde werd haar leven zwaar. Op een gegeven moment kregen stress en druk steeds meer de overhand in mijn carrière”, legt Deetox nu uit. Als enorme perfectionist was ze eigenlijk nooit echt helemaal tevreden.

“Ik ben altijd maar door blijven gaan, terwijl ik veel eerder een stap terug had moeten zetten”

“Ik ben mijzelf steeds meer druk op gaan leggen wat volledig ten koste ging van mijn plezier en passie”, vertelt Deetox verder. Daarnaast zijn er ook op persoonlijk vlak een aantal dingen gebeurd die er flink in gehakt hebben. “Ik ben altijd maar door blijven gaan terwijl ik veel eerder een stap terug had moeten zetten. Op een gegeven moment kwam dit besef en heb ik toen heel bewust wat afstand genomen.”

Na verloop van tijd ging het steeds beter met Diana – ook op het gebied van muziek. “Door dingen los te laten merkte ik ook dat ik bepaalde dingen miste en ontdekte ik dat de passie er nog wel degelijk was. Ik ben toen weer heel rustig aan begonnen, zonder mezelf druk op te leggen om zo het plezier terug te krijgen. De break is voor mij heel goed geweest om te relativeren en anders naar dingen te kijken. Ik heb het plezier weer terug en heb erg veel zin in deze nieuwe start.”

deetox - everybody

Deetox is klaar om te laten zien waartoe ze in staat is

Deetox staat nu vol in de startblokken om de draad weer op te pakken met haar eerste release op I AM HARDSTYLE. “Ik ben eerst rustig begonnen met het maken van nieuwe muziek”, blikt Deetox terug. Toen ze na een tijdje een aantal tracks en opzetjes had liggen, kwam ze in contact met Brennan Heart en het team van I AM HARDSTYLE.. “Zij reageerden meteen enthousiast na het delen van mijn nieuwe muziek. Ik voelde een klik en merkte een oprechte interesse vanuit hun kant.”

Vervolgens werd ze uitgenodigd om haar verdere plannen te bespreken. “Het was een fijn gesprek, waarin ik ook mijn persoonlijke verhaal heb kunnen delen. Onze visie komt overeen en hun enthousiasme werkte aanstekelijk, waardoor het voor mij voelde als de perfecte plek voor deze frisse start”, vertelt ze trots over dit nieuwe hoofdstuk in haar carrière.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D E E T O X (@deetoxnl)

“Dit is het bewijs dat we zo’n geweldige hardstyle scene hebben”

Dit nieuwe begin van Deetox wordt ingeluid met haar aankomende release genaamd ‘Everybody’: inclusief een gloednieuwe Deetox-sound. Waar staat haar (nieuwe) muziek voor? “Ik ben de afgelopen tijd erg veel aan het experimenteren geweest. Ik heb echt de tijd genomen om opnieuw te ontdekken waar ik energie van krijg en waar voor mij de essentie van hardstyle ligt. Dus echt wat ik zelf tof vind om te maken en niet zozeer omdat iets momenteel hot is.”

The Queen of RAW grijpt in haar nieuwe platen naar de periode van de kenmerkende raw hardstyle. “Hierbij heb ik ook veel terug gedacht aan de tijd dat ik hardstyle ontdekte en verliefd ben geworden op dit genre. ‘Everybody’ is een track geworden met oldschool invloeden, zoals gated kicks gecombineerd met een flinke portie drive – iets waar ik zelf erg van houd.” Ook in haar andere tracks laat ze hier en daar wat oudere elementen terug komen. “Verder barst ik momenteel van de inspiratie en ga ik de komende tijd lekker verder experimenteren en datgene maken waar ik op dat moment zin in heb. Ik hou van variatie en dat zal ook in mijn muziek te horen zijn.”

De eerste reacties op haar terugkeer zijn overdonderend en Deetox ziet de toekomst zonnig te tegemoet. “Ik ben overweldigd door alle positieve reacties over mijn terugkeer! Het is fijn om zoveel support te krijgen van de hardstyle fans. Dit bewijst des te meer wat een geweldige scene we hebben.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I AM HARDSTYLE (@iamhardstyle)

‘Everybody’ luidt het nieuwe tijdperk in bij I AM HARDSTYLE: “Happy to be part of the family”

Naast al haar nieuwe muziek, is er bovendien goed nieuws voor alle liefhebbers van haar oudere platen: Deetox blijft ook op de classics-stages te vinden. “Absoluut! Het draaien van classics sets heeft een groot aandeel gehad in het hervinden van mijn passie en plezier. Ik geniet enorm van het draaien van oudere tracks en kan daar helemaal in op gaan, dus dit wil ik zeker blijven doen. Ik ben momenteel zelfs bezig met iets speciaals, gerelateerd aan classics. Hierover later meer…”

Deetox – ‘Everybody’ is vanaf vandaag overal te luisteren via de officiële kanalen van I AM HARDSTYLE. Namens Hard News wensen we haar veel geluk toe in het vervolg van haar glansrijke carrière.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Deetox

Reageren