Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met groot verdriet is het nieuws naar buiten gekomen dat MC Raise deze week is overleden. De talentvolle vocalist, bekend van onder andere Intents Festival, REBiRTH en Forbidden Island, was een geliefd gezicht binnen de hardere stijlen.

LEES OOK: Elektrum kondigt enorme line-up aan voor compleet vernieuwde festivalbeleving

Pieter van Bogaert, ook wel MC Raise genoemd, is een BKJN Future-artiest die de afgelopen jaren veel indruk maakte. Binnen de RAW en uptempo hardcore was hij met zijn microfoon op steeds grotere feesten te vinden, was hij de stem van de anthems voor Annihilation, Gearbox Overdrive en The Infusion by Noxiouz en werd hij onderdeel van de Fallen Angel live-act met Abaddon.

Fans en collega-artiesten van MC Raise reageren geschokt en verdrietig op het onverwachte overlijden. De steunbetuigingen stromen inmiddels binnen via social media: het officiële statement is zojuist naar buiten gebracht via Instagram. “We’ll forever hold you in our hears as Fallen Angel.”

Update 11:53: Elektrum Festival zal op muzikale wijze stilstaan bij het overlijden van Pieter en hem herdenken samen met zijn collega’s, familie en fans. “Wij zullen hem aankomende zaterdag gezamenlijk met jullie eren en herdenken op de manier zoals hij in het leven stond, vol passie en omgeven door muziek.” De Ode to MC Raise vindt plaats van 19:00 tot 19:15.

MC Raise plotseling overleden

MC Raise, rest in peace. We wensen alle naasten en iedereen die geraakt is door deze treurige gebeurtenis veel sterkte toe met dit verlies. “When the gates are open, I just wanna fly. From the day that I started till the die that I die.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BKJN Future (@bkjnfuture)

Beeldmateriaal via Facebook-pagina MC Raise

Reageren