Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Qlimax wordt dit jaar voor de allerlaatste keer gehouden. Na 24 jaar neemt het meest iconische indoor hardstyle-concept met ‘The Final Prophecy’ afscheid in het beroemde GelreDome. “Together, we shall unleash the power of the Dark Star once and for all. For this has always been our destiny.”

LEES OOK: Sefa’s Spotlight op Defqon.1 houdt de gemoederen bezig: wat gebeurde er precies?

Qlimax, dat al sinds 2000 een begrip is, heeft in de afgelopen twee decennia een ongekende reputatie opgebouwd. Het Q-dance evenement staat bekend om zijn spectaculaire shows, indrukwekkende decors en een line-up van de beste hardstyle DJ’s ter wereld. Van jong tot oud: werkelijk iedere hardstyle-liefhebber is opgegroeid met Qlimax en alles wat hierbij komt kijken.

Maar na 24 jaar neemt Q-dance afscheid van Qlimax. “Tijdens deze nacht zullen we een reis maken door de mystieke rijken van Qlimax, ter ere van de essentie van ons langstlopende evenement”, kondigt de organisatie zojuist aan. “Qlimax heeft een heel speciaal plekje in de harten van iedereen bij Q-dance en we zijn het verplicht aan Qlimax, onze scene en haar toegewijde fans om te eindigen met een editie die iedereen zich zal herinneren en koesteren.”

De laatste Qlimax ooit: “Disciples, our final ritual awaits”

Qlimax 2024 – The Final Prophecy wordt gehouden op zaterdag 16 november. De General Sale begin op 31 augustus vanaf 13:00: DEDIQATED-members hebben 48 uur eerder toegang om hun kaarten te bemachtigen. Registreer je nu voor de allerlaatste Qlimax via Q-dance.com. The end of an era.

Omslagfoto via Qlimax / Q-dance

Reacties

  • Dennis 26 juli 2024 - 14:34

    Jullie moeten eens een interview proberen aan te gaan met Q-Dance en vragen hoe de toekomst er uit ziet. Alle Q-Dance events verdwijnen, bij Defqon werd er geen eens meer “this was a Q-Dance Experience” omgeroepen aan het einde.
    Het voelt alsof Q-Dance alles aan het uitfaseren is en er straks geen Q-Dance meer is.

    Ben heel erg benieuwd wat we in de toekomst nog van Q-Dance kunnen verwachten.

    Alleen Defqon staat nog op de planning voor volgend jaar.

    Quote
  • Jimmy 26 juli 2024 - 19:12

    Ik denk dat Q-Dance stopt met bestaan. En dat Q-Dance met een andere organisator naam terug gaat komen.. met andere woorden de naam Q-Dance gaat blijkbaar veranderen en alle festivals met een Q erin moet dan eerst eruit. Defqon 1 2025 is de laatste editie “The Final Tribe” dan is het ook einde voor Defqon 1. Mensen hebben toen al geprotesteerd toen Q-Base eruit ging. Q-Dance dacht even het Q-Base concept te kunnen vervangen met Impaqt. Maar daar ging bijna niemand heen en dat was ook gelijk de laatste keer Impaqt. Daar heeft Q-Dance flink verlies gedraaid. Allig Q-Base is onvervangbaar. Afgezien van dat kan het ook zijn dat Q-Dance verder gaat met Art of Dance, B2s etc als achtergrond organisator. Of Q-Dance is failliet kan ook. Niemand weet wat er met Q-Dance aan de hand is. Een ding is zeker. Op deze manier bloed Hardstyle helemaal dood. Tegenwoordig is alles Rawstyle en Hardcore en Uptempo met die piepkicks. Probleem is. De dj’s maken geen hardstyle meer dus dan gaan alle festivals van hardstyle eruit. Je kunt geen uptempo gaan draaien op een hardstyle events. Dus daarin komen alle hardstyle festivals te vervallen omdat er geen hardstyle meer is. Talloze redenen waarom alles stopt ineens.

    Quote
  • Remesh 27 juli 2024 - 08:19

    Dit lijkt geen artikel geschreven door journalisten of echte harddance liefhebbers. Zij zouden waarschijnlijk proberen de “waarom”-vraag te achterhalen en een koppeling maken naar eerdere aankondigingen van Q-dance over het stoppen van andere evenementen.

    Quote
  • Bas 30 augustus 2024 - 03:39

Reageren