Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Envine heeft onlangs officieel zijn eigen platenlabel Melodic Hardstyle gelanceerd en viert dat vandaag met de eerste officiele release. Het label is opgericht met de missie om melodische hardstyle opnieuw centraal te stellen binnen het genre. “Er staan al 15 releases gepland.”

LEES OOK: Sefa imponeert opnieuw met derde album ‘Het Ergste Moet Nog Komen’

Volgens Envine is de oprichting van Melodic Hardstyle een antwoord op de veranderende trends binnen de hardstyle scene, waarin de focus de laatste jaren meer op harde, rauwe geluiden is komen te liggen. “Er is momenteel geen plek waar liefhebbers van melodische hardstyle en artiesten die dit geluid maken samenkomen,” vertelt Envine over het ontstaan. Het label wil daarin verandering brengen en een platform bieden voor artiesten met een euforische, melodische sound.

Envine’s ervaring als artiest, met releases bij diverse grote labels, heeft zijn visie op het runnen van een label gevormd. “Ik wil artiesten begeleiden en helpen om het beste uit hun muziek te halen. Kwaliteit staat voorop, en we denken mee over strategieën om hun werk meer zichtbaarheid te geven,” legt hij uit. Naast zijn eigen werk, zullen ook internationale artiesten releases uitbrengen via het label.

Envine geeft aan dat er al diverse tracks in de planning staan, waaronder een release van een Italiaanse producer en de comeback van een Duitse hardstyle-artiest. “Ik denk dat we met Melodic Hardstyle echt de muzikale kant van hardstyle weer terug kunnen brengen, waarbij elke artiest zijn of haar eigen kenmerkende geluid heeft.” Op 26 september wordt bovendien de eerstvolgende artiest van het label aangekondigd.

Envine luidt label Melodic Hardstyle in met eerste release: ‘Melody In My Head’

Envine – ‘Melody In My Head’ is vanaf vandaag te beluisteren via alle officiële kanalen van Melodic Hardstyle“Wij streven alleen naar de beste kwaliteit en mensen die passen bij onze visie van ‘een familiegevoel binnen het label’.”

Omslagfoto via Envine

Reageren