Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Unfold Records heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Het ambitieuze label werd pas twee jaar geleden opgericht maar staat nu al op 100 releases: hoog tijd dus voor de eerste groepstrack van Sparkz, Heavy Resistance, Required, BMBERJCK en MC Activate. “The Story Unfolds.”

LEES OOK: Extra Supremacy 2025 editie in Duitsland

Unfold Records is begonnen vanuit liefde & passie voor de hardstyle scene en om daaraan te mogen bijdragen. Het label bracht onder andere Backfire (bekend van Dual Damage) voort en timmert in slechts korte tijd enorm aan de weg: “We hadden sinds het ontstaan in 2022 al het idee om een groepstrack samen te maken, maar het juiste moment was nog nooit gekomen”, blikt het label terug. Maar dit moment is eindelijk aangebroken.

Unfold is een groep vrienden die het nieuwe geluid pushen: “De getekende artiesten zijn heel divers, maar passen toch goed bij elkaar passen als label”

De Unfold Records sound is het beste te omschrijven als hard, uniek en vernieuwend. “We geloven heel erg in het geven van artistieke vrijheid en het aanmoedigen van het uitproberen van nieuwe ideeën en manieren om een track te maken. Op deze manier blijft het voor de artiesten en de fans elke keer leuk en interessant en voegen we ook elke keer iets nieuws toe aan de hardstyle scene.” BMBERJCK onderstreept dit ook. “Voor mij is het de sound en het gevoel. Als je naar onze eerste platen luistert dan hoor je dat echt terug dat het er toen al in zat.”

De artiesten stonden letterlijk aan het begin van hun carrières en zijn samen met Unfold gegroeid. “We zijn het samen opgericht en waren nog niet ver”, zegt Sparkz. Ook BMBERJCK vond dit een spannende tijd: “Ik denk dat we allemaal in het begin een gevoel hadden van dit had zo moeten zijn.” Twee jaar later stond daar opeens hét ideale moment op het programma: namelijk tijdens de Unfold Records Showcase op de INDIGO van Defqon.1.

unfolds records at defqon.1 2024

“We doen gewoon lekker wat we willen en trekken ons niet zoveel aan van de markt”

Een mooier moment voor de eerste Unfold Records groepstrack is er niet, dus sloten de mannen zich gezamenlijk op in een huisje voor een writers camp. “Het is altijd leuk om met zijn allen samen te zijn en muziek te produceren, echter is het wel lastig omdat je met zoveel man bezig bent”, geeft Heavy Resistance toe. BMBERJCK vult hier meteen op aan dat er gelukkig een goede oplossing (koud) op voorraad lag. “Het is na bloed zweet en 5 kratten bier wel gelukt.”

De track moest een soort anthem worden voor Unfold Records en daar is het thema van de track ook omheen gebouwd. “Samen met MC Activate hebben we vocal bedacht waarvan wij denken dat die passen bij onze visie en opkomst in de scene. Voor de melodie moest dit ook echt het juiste festival gevoel geven wat wij allemaal belangrijk vinden, daarom hebben we ook veel melodieën geschrapt omdat ze niet goed genoeg waren voor deze track.” 

‘The Story Unfolds’ is nu officieel omgedoopt tot de speciale honderdste release van Unfold Records. “Het is erg representatief voor de identiteit van Unfold Records omdat het alle juiste elementen van een goede track bevat: harde kicks, een goede melodie, sterke vocals en veel energie.”

Stream de groepstrack ‘The Story Unfolds’ nu via de bekende kanalen. Binnenkort komt Unfold Records ook met een eigen event (in samenwerking met REBiRTH) en staan er uiteraard nog veel meer releases op de planning.

Omslagfoto via Unfold Records

Reageren